Nieuws

In 2019 heeft Cor van Wijgerden de werkboeken van Stap 3, Stap 4 en Stap 5 ‘internationaal’ gemaakt. Lees in dit artikel wat er veranderd is!

Continue Reading  

Het 32e schaakseizoen op school zit er voor mij weer op. De kinderen hebben examen gedaan en de schoolkampioenen (Max van Iersel en Jack Eijkelenkamp) zijn bekend. Traditiegetrouw kreeg ik enkele flessen wijn en een fraai chocolade bedankje cadeau (zie foto). Doordat ik ga stoppen als manager van het Max Euwe Centrum, heb ik weer […]

Continue Reading  

Na 44 jaar heb ik in juli mijn lidmaatschap van BSG opgezegd. Weggepest door voorzitter Rob Disselhoff en zijn kornuiten. Lees en huiver! Inmiddels veel reacties van BSG’ers gehad: ‘bizar’, ‘dat je het nog zo lang hebt volgehouden’ (2x), ‘ik ben helemaal klaar met Disselhoff!’ en ‘aaanstaande zomer zal ik mijn lidmaatschap bij BSG opzeggen’. […]

Continue Reading  

De laatste tijd heb ik weer diverse artikelen toegevoegd, waardoor er inmiddels meer dan 250 bestanden in de kennisbank staan! Enkele artikelen over de Stappenmethode: ‘uitleg’, ‘gebruik’ en ‘in beweging’. Uitleg van de opgaven van diverse werkboeken, een takenoverzicht voor een trainer en ook een leerlingvolgsysteem voor les-training-competitie. Ten slotte uitleg over de Opstapjes en […]

Continue Reading  

Nadat ik in 2018 de Euwering heb ontvangen heb ik mijn website gelanceerd om artikelen die ik in de loop van de jaren heb gemaakt te publiceren. De bedoeling was en is om mijn kennis als trainer, consulent, schaakleraar, kaderdocent, bestuurslid en speler gratis beschikbaar te stellen voor een groot publiek. Keer op keer zag [...]

Continue Reading  

Ik heb deze Webinar op 20 april gegeven en je kan hem hieronder bekijken. In onderstaand verslag kan je lezen wat er allemaal aan bod is gekomen. Over Chesser (digitaal demobord) en het maken van diagrammen staan aparte artikelen in de categorie Training/les geven.

Continue Reading  

Door de Queen’s Gambit zijn er veel mensen (weer) gaan schaken. Voor hen heb ik de belangrijkste ‘weetjes’ en spelregels op een rijtje gezet. De tekeningen zijn van Rupert van der Linden.

Continue Reading  

In mei 2019 gaf ik in een interview met Niels van der Mark aan hoe ik denk over schaakles geven op school. Interessant voor iedereen die met schoolschaak bezig is!  

Continue Reading  

Veel mensen hebben behoefte aan advies hoe je kan leren schaken. In dit artikel tips voor schaakles aan jonge en oude(re) beginners!

Continue Reading  

De laatste jaren gebeuren er de nodige ‘vreemde zaken’ bij mijn club BSG. In dit artikel doe ik daar een boekje over open. Met name de rol van voorzitter Disselhoff komt ter sprake. Op de foto zien we BSG 1 in mei 1985, vlak voor de wedstrijd tegen Amstelveen.

Continue Reading  

In de coronacrisis gaf ik digitaal een training voor VAS, een trainerscursus en schoolschaaklessen. Daardoor staan er in de kennisbank veel nieuwe bijdragen, in totaal 224. Kijk maar eens bij Trainingsmateriaal en Training / les geven. Veel plezier ermee!

Continue Reading