Eerste artikel meer dan 1000 keer bekeken!

categorie

Nadat ik in 2018 de Euwering heb ontvangen heb ik mijn website gelanceerd om artikelen die ik in de loop van de jaren heb gemaakt te publiceren. De bedoeling was en is om mijn kennis als trainer, consulent, schaakleraar, kaderdocent, bestuurslid en speler gratis beschikbaar te stellen voor een groot publiek. Keer op keer zag ik namelijk dat enthousiaste trainers, bestuurders, ouders, schakers en schaakleraren ‘het wiel opnieuw gingen uitvinden’ terwijl die kennis al bekend is. De artikelen in de kennisbank zijn onderverdeeld in zeven categorieën: communicatie, competitie en toernooien, ledenwerving, organisatie (jeugd)club, schoolschaak, training/les geven en trainingsmateriaal.

Begin oktober 2021 was er een historische mijlpaal: voor de eerste keer is er een artikel meer dan 1000 keer bekeken!

Het is Schaakles geven aan beginners: 10 tips, dat sinds mei 2018 op mijn site staat. In het artikel geef ik de in mijn ogen belangrijkste tips. Achter elke tip zit nog een wereld van kennis en ervaring, maar het is in ieder geval een eyeopener voor iedereen die schaakles wil gaan geven aan beginners. In de kennisbank staat over deze tien tips nog veel meer informatie. In de kadercursussen van de KNSB gaan we dieper op deze tips in!

Schaakbord en stukken (zelf maken) gaat hard op weg naar de 1000! Dit ‘doe-het-zelf’ artikel staat sinds het begin van de pandemie (maart 2020) op de site. Ik ben benieuwd hoeveel schaakborden er daadwerkelijk zijn gemaakt door te printen, knippen en plakken.

Wervingsbrief voorbeeld in de categorie schoolschaak, in mei 2018 geplaatst, nadert de 600 views. Met name bij schoolschaak zijn er veel schaakleraren, leerkrachten, directies en ouders die alles zelf gaan uitzoeken. Het lezen en gebruiken van artikelen in deze categorie kan enorm helpen!

Verrassend goed bekeken is 1 d2-d4 (Hoe te spelen?) dat ruim 500 views heeft. Zo zie je maar weer dat openingen, ook bij beginnende schakers, altijd in trek zijn.

Ledenwerving (acties) heeft ruim 400 views. Elke club wil natuurlijk leden winnen, in dit artikel enkele tips, Hoewel ik het artikel bijna twintig jaar geleden heb geschreven, zijn de genoemde tips nog steeds erg nuttig voor veel schaakclubs. Al zou je maar één tip uitvoeren, dan maakt dat je club al aantrekkelijker voor nieuwe leden.

De laatste ‘topper’ is Spelletjes voor beginners (verzameling). Het nadert de 300 views sinds 4 december 2018. Hopelijk zijn velen de leerzame en leuke spelletjes gaan spelen. Dit soort spelletjes spelen is veel beter en nuttiger voor beginners dan het spelen van een echte partij!

Dit zijn de best bekeken artikelen in mijn kennisbank, maar alle andere artikelen en opgaven zijn uiteraard ook interessant.

Voor elk wat wils! Ga maar eens struinen in de kennisbank!

 

Leave A Comment