70e titel bij BSG!

categorie

chessed-Eddy Sibbing prijzenkast

Maandag 4 februari won ik het 10-minuten snelschaakkampioenschap bij BSG. Dat was mijn 70e titel bij mijn Bussumse club!

Doordat de voorronde van het kampioenschap een dag na Tata was gepland, waren er veel toppers afwezig. De strijd ging nu tussen de ‘jongkies’ (Daniel Kuijper en Tom Berkelmans), de 85-jarige (!!) Tom de Ruiter en ondergetekende. In de finale wonnen De Ruiter en ik de eerste zes partijen, maar won ik het onderlinge duel in de 7e ronde. In de 8e ronde verloor ik kansloos van Tom Berkelmans, zodat het toch nog spannend werd, want De Ruiter kwam weer langszij. In de laatste ronde verloor hij echter van Kuijper en ik won van Kieboom, hetgeen de volgende eindstand opleverde: 1. Eddy Sibbing (8 uit 9) 2. Tom Berkelmans (7, maar betere voorronde) 3.Tom de Ruiter (7)